Monday, 11 July 2016

Agile Scrum questions with the answers


Agile Scrum questions with the answers


1. Roles in Scrum are
  1. Product Owner
  2. Scrum master
  3. Team
  4. All of the above

Ans : D

2. The team in Scrum is 5-9 people
  1. True
  2. False

Ans : True

3. Product Owner and Scrum Master can be the same individual
  1. True
  2. False

Ans : False

4. Scrum overview
  1. Cross-functional teams
  2. Close communications
  3. Short time lines
  4. All of the above

Ans: D

5. What is Sprint Backlog item
  1. Features need to be developed for the product
  2. Features need to be developed in the Sprint
  3. Open items in the product
  4. All of the above

Ans : A

6. Scrum advantages
  1. Ability to respond to the changes
  2. Increase ROI
  3. Continuously Imrove
  4. All of the above

Ans : D

7. Scrum disadvantages
  1. No clear definition
  2. Frequent changes
  3. None of the above
  4. Both a&b

Ans : D

8. Which are the meetings we have in Scrum
  1. Daily stand up
  2. Sprint planning meeting
  3. Sprint review meeting
  4. Sprint retrospective
  5. All of the above

Ans : E

9. What we will discuss in Daily stand up meeting
  1. What you have done yesterday
  2. Planning for today
  3. Any impediments blocks the work
  4. All of the above

Ans : D

10. Iteration in Scrum is called as
  1. Sprint
  2. Userstory
  3. Sprint
  4. All of the above

Ans : A

11. What is epic
  1. Group of related user stories
  2. Userstory
  3. Sprint
  4. All of the above

Ans : A

12. In Scrum, the team activity is monitored on -------- basis
  1. Daily
  2. Monthly
  3. Sprint wise
  4. No monitor

Ans : A

13. What we will discuss in Sprint retrospective meeting
  1. What went well
  2. What went wrong
  3. Improvements for the next Sprints
  4. All of the above
Ans : D

14. What we will discuss in Sprint review meeting
  1. It will happen at the end of the sprint
  2. How much is completed
  3. Improvements
  4. All of the above
Ans : D

15. Scrum is an Agile process
  1. True
  2. False

Ans : A


No comments:

Post a Comment

Search This Blog

There was an error in this gadget